donderdag 17 november 2016

A few of my favorite things

En weer een nieuwe dag. De eerste nacht in het hotel is prima bevallen. Heerlijke bedden en heerlijk geslapen. We begonnen onze dag met een ontbijtje. Het welbekende ontbijtje met toast, yoghurt, verse ananas en een koffie. Na het ontbijt stegen we in de wagen en reden naar de buren. Een super Target en een Marshalls(een warenhuis ala V/D maar met vele aanbiedingen).
Na het rondstruinen in de winkels(heb niets gekocht) reden we verder. En plots zo maar opeens begon de auto raar te doen. Midden op een afslag. Rechts richting Florida Mall(dat was onze bestemming) en links richting Seaworld( dat is pas het weekend) Wat Kim ook probeerde de auto wilde niet rechtsaf. En nu? De wegenwacht of de auto omruilen?
Laten we de auto gewoon de zin geven en linksaf slaan. Dat hebben we gedaan. Als een zonnetje ronkte de auto over de weg en sloeg op een gegeven moment rechtsaf de parkeerplaats van Seaworld op. Nou ja dan moeten we er maar uit en van de nood een deugd maken. Afscheid genomen van de auto en zijn we maar het park ingegaan.
Als eerste heb ik de spliksplinternieuwe achtbaan Mako gedaan. Wauw, wauw, wauw wat ontzettend gaaf. Eerst de steile helling omhoog en dan kaarsrecht naar beneden. Dan weer naar boven en boven op de helling geen stoel meer aan de kont…AIRTIME woohooo. Erg gaaf die achtbaan.
DSC_0005a

Geniet van de video. Zo gaat Mako dus. Lots of airtime.
Daarna liepen we richting Shamu Stadium. Om 11 uur begon er een educatieve show over Shamu en de killerwhales. Erg luidruchtig vanwege de vele schoolklassen.Maar het gaat om de killerwhales.
DSC_0007a
DSC_0012a
DSC_0023a
DSC_0028a
DSC_0033a
We konden rustig blijven zitten want nog geen 3 kwartier later zou One Ocean beginnen. Even later werden we omringd door Amerikaanse Shamu vrienden(Shamuligans) en was het weer whalegezellig. Voordat we het wisten begon de showtune en zaten we klaar voor de eerste One Ocean.
DSC_0050a
DSC_0054a
DSC_0055a
DSC_0064a
DSC_0067a
DSC_0081a
DSC_0094a
DSC_0099a
DSC_0114a
DSC_0118a
DSC_0124a
De show was voorbij maar dat betekent niet dat we direct het stadion verlaten. Nee er kan nog van alles gebeuren. En ja hoor…een hele kabinet trainers en een hele kabinet whales verzamelden zich in de showpool. Oh boy, oh boy er gaat iets gebeuren.
DSC_0129a
Het was even wachten wat er precies ging gebeuren. Ondertussen had 1 van de whales een vogel ontdekt. Dat was even spannend wat er ging gebeuren:
DSC_0136a
Als ik je te pakken krijg vreet ik je op……
DSC_0137a
Helaas mispoes…..Hou je maar gewoon bij je vissies.
1 van de trainers ging met een whale naar de slide out. En plots in het stadion gonste het: Manby , Manby is hier. Plots voelde het alsof ik in terroristisch gebied liep. De meeste Seaworld fans kunnen zijn bloed wel drinken omdat hij in zee is gegaan met een anti-cap organisatie. Tja ik denk nog altijd die Manby gaat iedereen nog verrassen. Er moet wat gebeuren want anders kan Seaworld over een paar jaar de deuren sluiten.  Anyway de zaak een klein beetje gesust en ik stond op neus en bek bij de slide out. Hey het werd toegestaan en wat is er nu gaver om bijna op de slide out te staan.
De whale moest piesen op commando in een potje. Het moest nu een langafstands plas zijn.
DSC_0145a
We konden nog even blijven genieten van de whales.
DSC_0150a
DSC_0156
De whales werden naar achteren gestuurd en wij verlieten het stadion en Seaworld. De auto stond te popelen om weer verder te rijden en we reden naar de Florida mall. Na een kleine lunch gingen we de winkels onveilig maken. Maar jeminee wat een chaos is het al. Black Friday is toch pas volgen de week. De sale is al begonnen en het is een gekkenhuis. Hele schappen zijn gewoon geplunderd en het overige ligt gewoon op de grond. Wauw en ik zit te zeiken als een pakje rundvlees bij het varkensvlees is gelegd bij ons in de winkel.
Met 1 lullig tasje de mall weer verlaten. Nee shoppen doen we wel buiten Orlando.
We reden via een Dollar Tree naar Denny’s waar we een diner afspraak hadden met dezelfde Shamuligans van vanmorgen. Supergezellig en we hebben ze een stuk geschiedenis van Nederland bijgebracht(Sinterklaas).
Na het eten terug naar huis en lekker relaxen. Morgen naar Universal Studios.

13 opmerkingen:

  1. Haha heerlijke dag favo's de hele dag wat wil je nog meer

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een brutale auto zeg. Een beetje eigenwijs zelf een route kiezen. Gelukkig hebben jullie je wel vermaakt, hahahaha. Heerlijke dag hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. When nature calls......you have to answer hahahahaha dat hebben jullie goed gedaan meiden.
    Veel plezier vandaag bij HP

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Als zo'n auto eigenwijs gaat doen dan moet je hem/haar trakteren op een enkeltje MCO en dan swappen voor een ander ;-)

    Ondanks de aanwezige schoolklassen lijkt het zo te zien niet echt druk in The Happiest Place on Earth en dat is best wel lekker lijkt mij.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Die auto hoort gewoon bij jullie voelt het allemaal feilloos aan :-)
    Topdag !!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Die auto voelt jullie gewoon heel goed aan 😂 Let maar eens op de komende dagen zal die dit vaker doen !
    Lekkere dag weer 👍

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Lekkere seaworld dag, met veel mooie foto's!
    Gezellige afsluiter met vrienden en morgen een mooie dag voor de boeg! Enjoy!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Leuk blog Heleen, konden jullie Manby geen pootje haken, vlakbij de slide out of zo ;-). Eigenwijze auto hebben jullie hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat hebben jullie een rare auto, zou 'm gelijk omruilen. Mooie dag hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hahaha wat doet jullie auto toch raar :-)
    Mooie tussenstop gemaakt op deze manier.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hahaha, wat een heerlijke achtbaan, ben gewoon jaloers!
    Zalige dag weer met mensen met dezelfde afwijking ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik zou de auto voor straf belonen met een heerlijke slok benzine! Wat een ervaring weer bij de orka's 🐳

    BeantwoordenVerwijderen