zondag 13 november 2016

Gator Sunday, Funday

Vandaag stond een trip naar de Everlades op het programma. We wilden heel graag naar Everglades Holiday Park home of the Gator Boys. Een beroemd programma op Animal Planet.

Na ons ontbijt stapten we in de auto en reden naar de Gator opvang. Aangekomen herkende je nog een beetje want er zijn op dit moment grote verbouwingen aan de gang. Eerst tickets gekocht voor de airboat ride. Daarna kon je naar een gator show.

Het is een beetje commercieel geworden dat zie je gewoon. Maar als je zoveel toeristen krijgt zal je ook wel moeten. We hoefden niet lang te wachten en we zaten in boot 9 met captain Nile aan het roer. Een airboat heeft achter 2 hele grote propellers. In dit geval 2 Cadillac motoren uit 1967. Die propellers zorgen ervoor dat we met grote snelheid over het water kunnen scheren. De boot wordt iets opgetild zodat er geen gras en andere planten in de motoren blijven zitten en die voor schade kunnen zorgen. Een prachtig stuk Everglades hebben we gezien. Veel vogels en een paar gators. Maar een prachtige tocht.

DSC_0006a

DSC_0010a

DSC_0012a

Een Anhinga. Ook wel slangenvogel genoemd. Zwemt onder water maar is de enige vogel zonder olie in hun veren. Daarom moeten ze na een duik hun vleugels drogen in de zon. Dit kan wel een uur duren.

DSC_0013a

DSC_0019a

DSC_0032a

DSC_0040a

Drijven de wolken nu in het water?

DSC_0045a

DSC_0069a

Na de boottocht kregen we een gatorshow voorgeschoteld. Die werd uitgevoerd door Gus van de Swampmen. Deze serie wordt uitgezonden op Nat GEo Wld en het blijkt dat ze de handen ineen hebben geslagen. Erg educatief en minder spectaculair. We hebben ook maar een paar gators gezien. De gator pit ziet er nu heel anders uit. Er wordt een grotere pit gebouwd met tribunes.

DSC_0083a

Nieuwe Gatorpit

DSC_0089a

Gus the Bear

DSC_0104a

Na de show zijn we op de foto geweest met een slang, gator en stinkdier. Fantastische belevenis.

Even rondgestruind in het winkeltje. We hebben niemand maar dan ook niemand gezien van Gator Boys. Jimmy is verhuisd naar Mississippi. De rest heb ik geen idee van. Maakt ook niet uit want we wisten het van tevoren.

We reden via de US27 naar de Tamiami Trail. Onderweg ff lunchen bij de Miccosukee indianen.

DSC_0112a

Deze lag in het water bij het restaurant.

We reden door naar het begin van de Loop road. Een avontuurlijke back road. Over gravel op zoek naar gators en andere dieren. Geen toeristen maar alleen wij zelf en moeder Natuur. Prachtig stukje Everglades. De rit duurt 26 mijl en dat is best lang wanneer je niet harder rijdt dan 15- 20 mijl per uur. Maar wat hebben we wat gators en vogels in het wild gespot. Dat is het echte werk.

DSC_0116a

DSC_0147a

DSC_0131a

DSC_0122a

DSC_0148a

DSC_0157a

DSC_0165a

DSC_0154a

DSC_0172a

DSC_0174a

DSC_0183a

Spooky Everglades

De grand finale was een baby gator op de weg. Ben uitgestapt voor een betere foto. We hebben geprobeerd de gator van de weg te jagen.

DSC_0194a

Sjooeeee  zeggen helpt niet, toeteren helpt ook niet. Stampen achter het beestje helpt ook niet.

Het beestje beslist zelf wel wanneer hij gaat. Jammer genoeg laat ie dat niet merken. Hij nam een spurt in het gras. Wolting schrok daar zo van, die sprong een meter in de lucht en als een raket de auto in. Gevolg…..de slappe lach in the middle of nowhere. Conclusie: hoef niet te solliciteren als gator girl.

De weg terug was lang en saai. We hebben een ijsje genomen bij Cold Stone. Daarna hebben we een Walmart opgezocht en ff lekker gestruind en een beetje gekocht.

Na een heerlijke kleine steak bij de Longhorn lekker relaxen op de kamer.

Morgen staat Miami seaquarium op het programma. Krijgen we eindelijk Lolita de Killerwhale te zien.

11 opmerkingen:

  1. Heerlijk zo'n dagje in de Everglades. Jullie hebben je zeker vermaakt met al dat wildlife!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat hebben jullie veel wildlife gezien zeg. Echt een top dag. Veel plezier vandaag in het Miami seaquarium.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben weer even helemaal bijgelzen. Wat een geweldige dagen hebben jullie gehad. En hahaha ik zie het helemaal voor me hoe je schrikt van de kleine gator. Veel plezier in het seaquarium.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuke dag, jullie hebben aardig wat gators gezien!
    Grappig geschreven overvdie baby gator, ik zag het zo voor mij haha
    Veel plezier morgen in het aquarium!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat lekker veel wildlife, geinig die gator op de weg :-)
    Heerlijke foto's een topdag!!
    Veel plezier bij Sea Aquarium !!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een mooie dag ! Zoveel wildlife , daar kan je geen genoeg van krijgen 😀
    Whaaaa ik zie het voor me Heleen...tja dan maar geen gatorgirl 😂😂
    Veel plezier weer vandaag !

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat had ik die sprong graag gezien, ik snap het helemaal ;)
    Wel weer een heerlijke dag met heel veel wildlife, helemaal in je straatje!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Lekker dagje. Als tip haal ik hier uit. Sla de gator boys voorlopig maar ff over en ga lekker voor de trail. JAmmer dat je lang gekoesterde droom om gator girl te worden in rook is opgegaan ;-).

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Whahahaha zo jammer dat die sprong niet is gefilmd :-)
    Mooie dag, en die trail lijkt me super, wat veel wildlife, prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik had dat best willen zien, Wolting die de auto in spurt! Veel plezier morgen bij Lolita 🐳

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Leuk dat jullie bij Everglades Holiday Park zijn geweest maar wel jammer dat er niemand van de Gator Boys-crew aanwezig was :-( Ik denk dat wij vorig jaar wat dat betreft gewoon geluk gehad hebben. En Jimmy zit nu in Missisippi begrijp ik, hij zit ongetwijfeld nu bij Gulf Coast Gator Ranch ( Moss Point ). Natuurlijk ook vandaar weer genieten van de prachtige pics en ook ik had jou graag willen zien spurten naar de auto, hahahaaa !!!

    BeantwoordenVerwijderen