maandag 14 november 2016

Lolita in Miami

Vandaag gingen we naar het Miami Seaquarium. We waren erg benieuwd omdat we natuurlijk verwend zijn met Seaworld. Na ons ontbijtje met yoghurt en koffie reden we naar Miami. De rit er naar toe was een ramp. Het verkeer rond Miami is een echte crime. Druk, druk, druk met files. Maar uiteindelijk kwamen aan. We waren mooi op tijd en konden vooraan parkeren. Eerst op de foto die je later kon kopen. Een erg leuk pakket voor weinig, En de kwaliteit is uitmuntend.

Eenmaal in het park waren we verbaasd over hoe schoon het was en hoe mooi het aangelegd is. Alles is te belopen . We begonnen met de dolfijnen show. Erg leuk gemaakt. De show vond plaats in een rond bassin waar je rondom moest staan. Bijzonder. In deze show ging je op cruise.

DSC_0010a

DSC_0014a

DSC_0024a

DSC_0016a

DSC_0038a

DSC_0042a

Het verschil met Seaworld is, is dat het in Seaworld veel commerciëler is met grote shows, muziek en andere dingen. In Miami staat educatie op de eerste plek.

De tweede show was wederom een dolfijnenshow maar dan op de set van Flipper. De hoofdrolspeler deed ook mee in de show. Deze show was gebaseerd op feesten en surfen.

DSC_0052a

DSC_0055a

DSC_0065a

DSC_0078a

DSC_0084a

Hoppa direct door naar de volgende show en dat was de zeeleeuwen en zeehonden show. Een erg leuke show en wat vooral opviel was dat een zeehond een show deed. We hadden afgelopen week in Seaworld net gehoord dat zeehonden niet van die intelligente dieren zijn en dat je die weinig kunt leren.

DSC_0088a

DSC_0090a

DSC_0104a

DSC_0119a

DSC_0138a

DSC_0148a

DSC_0153a

Soak zone

DSC_0157a

Na deze show gingen we naar Lolita de Killerwhale. Toen we binnenkwamen moesten we ff slikken. Het bassin van haar was ook erg klein. Tegelijkertijd wisten we ook dat Lolita zou sterven als haar pool gingen vergroten. Maar we zagen een heel blij dier. Veel interactie voor de show. Leuk om haar te zien zwemmen met haar 2 dolfijnen vrienden. Dit waren geen tuimelaars maar: Pacific white-sided dolfijnen. Erg energiek.

De show was erg educatief. Ook werd er verteld waarom Lolita niet vrij kan worden gelaten terug in de oceaan. Ook werd er stil gestaan bij het feit dat de oceanen zo vervuild zijn en dat de zeedieren daar de dupe van worden.

DSC_0174a

DSC_0185a

DSC_0190a

DSC_0191a

DSC_0201a

DSC_0215a

DSC_0201a

DSC_0218a

DSC_0203a

DSC_0226

 

Na de show konden we heel erg dichtbij komen om Lolita up close te kunnen zien. Wat een prachtige mooie dieren zijn het ook.  Killerwhales.

DSC_0244a

DSC_0237a

Eerst ff lunchen en daarna nog een rondje door het park om andere dieren te zien. Schildpadden, alligators, manatee’s, papegaaien, pinguïns en andere vissen.

DSC_0266a

DSC_0286a

DSC_0293a

DSC_0306a

 

Halverwege de middag reden we weer terug naar Miami en reden naar de Dolphin Shoppingmall. Een echte aanrader!!. Hier een aantal uren besteed en via een TJ Maxx en een Ross reden we weer naar het hotel.

Koffer inpakken want we vertrekken morgen weer richting Orlando. Eerst een stop in Vero Beach  zodat we de volgende dag weer verder kunnen en is het stuk niet zolang.

Dus morgen een autorit maar we willen stoppen  bij het Lion Country safari park.

14 opmerkingen:

  1. Weer een mooie dag en iddveel educatie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn om te lezen dat het in Miami leuk en leerzaam is. Ik denk dat ik daar ook een keer heen wil.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk dat het in het Seaquarium toch weer net anders gaat, meer educatief. Al denk ik niet dat jullie als die-hards echt nog veel te leren hebben.
    Veel plezier vandaag weer en hopelijk minder last van het verkeer.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dit aquarium ziet er ook leuk uit. Logisch dat je meteen gaat vergelijken met Sea World. Gelukkig hebben de dieren het hier ook goed. Leuke dag weer hoor. En inderdaad het verkeer rondom Miami is een chaos.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooie dag, prachtige foto's....jullie genieten!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat zijn orca's toch prachtig mooi om te zien ...en best bijzonder zo samen met 2 dolfijnen ( of misschien wel niet zo heel bijzonder 🤔)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ziet er geweldig uit allemaal, echt een kim en heleen dag ! TOP!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een mooi park, kan me voorstellen dat jullie even moesten slikken bij de afmetingen van het basin van Lolita, maar ze ziet er gelukkig uit!
    De dolfijnen en zeeleeuwen show ziet er top uit. goede reis terug naar Orlando!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Klinkt als een erg leuke dag waarbij je lekker dicht bij de dieren kon komen! super dag en mooie foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Jullie hebben weer een topdag beleefd. Wat een leuke foto´s zijn er weer gemaakt.

    Gr. Ronald

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Jeetje wat een gave dag met mooie foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Mooi verslag ook van dat prachtige park. Jammer dat ik niet in/naar/uit Miami durf te rijden...
    En nog heerlijk geshopped, altijd leuk om in die winkels zoals Ross en TK Maxx te kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Snap ik Cindy. Misschien toch een keer proberen. De route is niet moeilijk

      Verwijderen
  13. Miami Sea Aquarium ziet er leuk uit, gaat op de bucket-list. Dolphin Mall is inderdaad leuk maar haalt het niet bij Sawgrass Mills.

    Tot morgen !

    BeantwoordenVerwijderen