vrijdag 18 november 2016

Diagon Alley(weg=weg)

Vandaag stond Universal op het programma. Dit is niet 1 van onze favo themeparks maar er staan wel fantastische mooie attracties. Natuurlijk Harry Potter als hoogte punt.

Na ons inhome ontbijt met nog steeds hetzelfde menu reden we binnendoor zo naar Universal. Parkeren kost $20,00(zijn ze gek geworden?)

Via de handige tassencontrole liepen we naar het Universal park want we wilden eerst naar de weg=weg. We wilden onze kluis in Gringotts bank even bezoeken en ons geld tellen hahahaha.

Na een lange wandeling arriveerden we eindelijk bij het park en binnen een wip waren we binnen.

DSC_0001a

DSC_0002a

We liepen direct door naar de andere kant van het park naar Londen. Onderweg stond er een prachtige kerstboom onder een strakblauwe hemel.

DSC_0006a

De tippel naar Londen was niet zo lang.We konden ook met de bus maar die heeft steeds vertraging en het leek me niet zo veilig in verband met Voldemort en zo.

DSC_0010a

We liepen even verder naar de Lekke Ketel en drukten onze code in de stenen muur. En gelukkig werden we toegelaten tot de Weg=Weg.

DSC_0020a

In de verte zagen we de bank al dus zijn we snel daar heengelopen en via de singel riders line konden we in een karretje dat ons naar de kluis zou brengen. Helaas was Voldemort(voor de dreuzels onder ons: een erg boze tovenaar) ook doorgedrongen tot de kluizen en na een wilde rit en met behulp van Harry Potter en zijn vrienden stonden we 5 minuten later weer buiten. zo gaaf deze ride.

Helaas was de waak draak ontsnapt en zat ie boven het dak van de bank. Hij was erg boos.

DSC_0016a

DSC_0017a

DSC_0032a

We besloten maar om gauw naar Zweinstein te gaan. Als je als 1e jaars nieuwe schoolkleding moet hebben dan moet je maar even $110,00 neertellen voor een nieuwe robe. $40,00 voor een toverstaf, $40,00 voor een sjaal. Gelukkig waren we nog voorzien dus daar heeft Universal geen penny aan verdiend. En ze lopen er hoor, de hele dag in zo’n synthetische zwarte mantel van 9 tot 99 jaar. Ja zelfs 65+ers. Ze zwaaien maar met die stok. Was bijna een oog kwijt.

Anuy way we liepen gauw naar Kings Cross station en liepen naar perron 9 3/4 waar de Zweinstein express al stond te wachten. Gauw instappen.

DSC_0009a

DSC_0038a

De trein vertrok op tijd maar onderweg hadden we vertraging omdat er een paar dementors aan boord waren gekomen dus die moesten we ff wegtoveren. Expecto Patronum!

We kwamen dus aan in Zweinsveld. Kim nam eerst een boterbiertje terwijl ik genoot van het kikker concert.

DSC_0040a

DSC_0042a

DSC_0053a

Na de versnapering liepen we snel naar Zweinstein…

DSC_0051a

DSC_0055a

We hoorden dat de lessen waren uitgesteld omdat Professor Sneep tegen een boom was gevlogen met zijn bezem en die boom moest eerst gerepareerd worden. Dus toverden ons snel naar de prehistorische tijd.

DSC_0056a

Al snel werden we achterna gezeten door vleesetende dino’s. Rennen…

DSC_0057a

DSC_0059

(Speciaal voor Lars deze foto)

DSC_0067a

Het werd ons toch te gortig en we liepen snel verder en besloten de nieuwe ride Reign of Kong te doen. Een ride met in de hoofdrol wij en KingKong. Kan heel kort erover zijn…viel zwaar tegen. Doe mij de oude Kong ride maar.

Na de ride liepen we door naar Toontown. Een heel andere atmosfeer.

DSC_0074a 

Op Marvel super Hero island kwamen Spiderman nog tegen. We hebben meteen even de Spiderman ride gedaan. Deze blijft erg leuk. Voor ons zat een uber puber en die ging te keer als een uber puber. Zo overdreven…dat het erg vermakelijk was.

DSC_0079a

Na de Spidey ride verlieten we Universal en gingen op weg naar de outlets op International drive. Eerst even de grote shops aan de overkant en na een Starbucks de outlet shops. Lekker geslaagd met een paar tasjes en de nodige dingen.

Heerlijk gedineerd bij BJ’s. Een heerlijk gezonde kip salade gehad. Smaakte goed.

Terug naar huis en daar lekker relaxen en de pijnlijke voetjes rust geven. We hebben meer dan 12 km gelope vandaag en dat doen we bijna elke dag.

Morgen is het zaterdag en de oudgedienden weten wat dat betekent in de agenda.

Voor de rookies onder de lezers zal ik even zeggen dat weekend Seaworld is voor Heleen en Kim. Dat betekent veel zwart/wit en blauw morgen.

Gewoon omdat het kan, gewoon omdat het mag.

Tot morgen

PS. Geen alcohol of drugs is aangeraakt tijdens het schrijven van het blog.

9 opmerkingen:

  1. Lekker daggie hoor beetje themapark beetje shoppen en morgen weer naar onze vriendjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lagen al jullie spullen nog ik de kluis? Weer een super dagje zo!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ook dat kunnen jullie weer van het lijstje afstrepen. Universal is ook niet mijn park, al jaren niet meer geweest. Een lekker dagje zo, even door de parken, dan shoppen en dan lekker eten, wat wil je nog meer. Weer veel plezier bij SW.

    Fijn weekend,

    Ronald

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Universal, bijna de grootste favoriet van de meisjes hier. Zeker nu HP zo groot is geworden. Moet zeggen dat ik zelf alles van HP ook heel erg kan waarderen hoor. Jullie hebben een super dag gehad met ook nog shoppen erbij. Wat kan je nog meer wensen??

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wij zijn wel gek op Universal, en dan met name beide kanten van Harry Potter.
    Met de trein hoppen, gewoon mooi gemaakt ook.

    Dus ik kan genieten van de foto's :-)
    Veel plezier in Seaworld !!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hahahah Heleen heerlijk beschreven 😀😀 Ik ben blij dat jullie gegaan zijn ...heb genoten van verhalen en foto's 😀

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Geweldig blog verhaal vandaag enne, ik snapte alles ook nog eens!
    Ik kan zo genieten van kerstbomen en strakblauwe luchten (zucht) ik blijf vandaag even in je sfeertje hoor ( ga naar de film Fantastic beast Yeah!! )

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een heerlijk verhaal Heleen! Wat is het toch een geweldig park. Zo mooi is alles (na)gemaakt. Veel plezier dit weekend in jullie favoriete park.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. $20 voor parkeren bij Universal, volgens mij is zelfs de Valet-Parking bij Premium Outlets nog goedkoper, pffff....

    Nooit geweten dat 65'ers zo gevaarlijk waren, ik mag wel oppassen ;-)

    De dag culinair afgesloten bij BJ's , da's niet verkeerd !

    BeantwoordenVerwijderen