zaterdag 12 november 2016

Bye Disney, hello Lauderdale

Melancholisch liepen we naar de auto met onze koffers. De Disney vakantie is al weer voorbij. En er liggen nog vele mooie dagen voor ons maar een verblijf in Disney is toch bijzonder. Net of de rest van de wereld niet meer bestaat. De echte Disney gangers weten waar over ik praat. Maar de dag is nog niet voorbij. We reden naar Animal KIngdom alwaar we een etentje hebben met Donald Duck en zijn vrienden.

We waren snel het park binnen en liepen naar Tusker House =, inchecken en we konden ook al snel aan tafel. Heerlijke gerechten op het buffet zoals croissants, Mickey Wafels, vers fruit en andere lekkerheden.

Het eten smaakte goed en we kregen bezoek van Donald, Goofy, Mickey en Daisy. Kim en ik hadden het druk want we moesten assisteren bij verschillende tafeltjes als fotograaf.

DSC03601a

DSC03606

Na het ontbijt wilden we een safari doen maar toen we buiten kwamen schrokken we van de mensen massa. Een safari via de Stand By line kon natuurlijk wel maar of je daarvoor even 120 minuten wilde wachten. Ja doeiiiiii wij niet hoor.

De boom middenin het park is het herkenningspunt van Animal Kingdom. Er zijn meer dan 300 dieren in de stam uitgesneden.

DSC_0013a

DSC_0012a

Maar ff door naar Expedition Everest en daar was de wachttijd ook lang maar we namen de singel riders line. Dan maar niet naast elkaar. Elke keer vergeet ik hoe gaaf die achtbaan is. Vooral het stuk achteruit, over de bult in het donker. Al het bloed wordt uit je lichaam weggetrokken. En dan de drop naar beneden.wauw, wauw, wauw.

PhotoPass_Visiting_AK_7858835499

We liepen terug naar Kilimanjaro safari's om te wachten tot onze fastpass tijd kwam.  We hadden nog even en ik heb nog de Gorilla trail gelopen. Hel veel dieren gezien. Ook vreselijk druk en dan ook nog die K*T kinderwagens die steeds groter en breder worden. Bijna tractors. Heb het gered en de kleintjes waren buiten. De verzorger vertelde dat dit geen baby gorilla’s waren maar dat ze al  6 jaar zijn en volgend jaar 12. Wat wij in 6 jaar doen, doet een gorilla in 1 jaar. Zo moet je dat zien.

DSC_0015a

DSC_0026a

Bovenstaand vogeltje is hetzelfde vogeltje wat gisteren op mijn blog stond. Is druk bezig met het bouwen van een nestje. 24uur later zijn ze al zover gekomen.

DSC_0044a

DSC_0047a

DSC_0054a

DSC_0066a

DSC_0076a

De fastpass rij voor de safari had zelfs een wachttijd van een 30 minuten. Nou ja das beter dan 120 minuten.

We hadden een keigoede safari met heel veel dieren. We reden apart want in onze ogen is de plek aan de linkerkant van de truck de beste plek vanwege de cheeta's, olifanten, neushoorns en leeuwen. Dus zaten we ieder in een aparte truck maar lekker links. Kun je gewoon om vragen hoor.

DSC_0118a

DSC_0108a

DSC_0111a

DSC_0121a

DSC_0134a

DSC_0139a

Deze aap heeft een jong. Zie m zitten?

DSC_0144a

DSC_0154a

DSC_0170a

DSC_0172a

Na de safari namen we een Starbucks en liepen naar de uitgang. Onze gratis navigatie ingesteld op het hotel in Fort Lauderdale en daar gingen we. De rit verliep voorspoedig en we stopten in Vero Beach bij de Outlet shops. Even geluncht en een paar winkels geshopt. Weinig gescoord maar dat gaat nog wel goedkomen.

Door naar Fort Lauderdale waar we laat in de middag aankwamen. We zitten in het Marriott North hotel wat net gerenoveerd is. Wauw mooi hotel, mooie kamer.

 

DSC_0175

DSC_0176

FF relaxen en op weg naar de Target. Die bleek in een Shoppingmall te zitten. Hé wat vervelend. Heb een paar t shirts gescoord  en that’s it.

Na een bezoek aan de Publix voor wat ontbijt attributen voor morgen reden we naar Denny’s voor een licht diner. Het smaakte heerlijk en verzadigd reden we terug naar het hotel.

Morgen gaan we naar de Gatorboys en de Everglades. Hebben we zin in.

11 opmerkingen:

  1. Nog twee weken en dan komen wij ook die kant op.
    En al we dit lezen liefst morgen al . Veel plezier in de Everglades.
    Ik heb nog niet gelezen of jullie de Mako al gedaan hebben of staat hij nog op de planning.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een heerlijke afsluiter in Disney! En eennleuke rit door Florida. Veel plezier morgen bij de boys!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geweldig dat verblijf in Disney! Leuke foto's! Mogene ook een bijzondere dag , veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Haha, die opmerking over de kinderwagens had er 1 van mij kunnen zijn ;-)
    Schattig dat vogeltje, en wat heeft ie hard gewerkt aan dat nestje.
    Mooi hotel hebben jullie uitgekozen. Veel plezier vandaag!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prachtige shots van de dieren Heleen!!
    Heel veel fun bij de Gator Boys !!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik kan me goed voorstellen dat je je weer zeer jeugdig voelt bij Disney en wat een leuke foto's weer.
    Hahaha, die karren worden inderdaad groter en er dan vooral mee in het midden blijven rijden ;)
    Heerlijk hotel hebben jullie, op naar morgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heerlijke foto's Heleen !
    Jullie hebben er weer een mooie dag van gemaakt !
    Heel veel plezier bij de gatorboys

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een leuke laatste dag bij Disney. Nu lekker gaan genieten van Fort Lauderdale en alles daar om heen!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Heb weer even 4 dagen bijgelezen en ik hoef me zo te zien geen zorgen te maken want jullie hebben het prima naar de in. Ook de foto's van de afgelopen dagen zijn weer klasse !!

    BeantwoordenVerwijderen