donderdag 24 november 2016

Thanks for giving day

Thanksgiving day was het vandaag. Een dag van familie en kalkoen eten dag. Ik hoorde dat er vandaag 87 miljoen kalkoenen zouden worden veroberd in Amerika. Zo zijn wij vandaag ook uitgenodigd om Thanksgiving te vieren bij Amerikaanse vrienden van ons. Erg leuk vooruitzicht.

We moesten eerst de morgen doorkomen. Seaworld?Nah er is zoveel meer. Helaas was er weinig open omdat deze dag erg belangrijk is voor de Amerikanen. Grote bedrijven blijven zo maar dicht. Andere bedrijven gaan later open en blijven hele nacht open als start voor black Friday crazy sale.

We reden de 192 af en gingen eerst ff tanken. Daarna zijn we doorgereden naar Celebration. Disney kind of style dorpje. Even een rondje rond het meer en wie weet wat we tegenkomen. Het was heerlijk weer. De zon scheen heerlijk en een strakblauwe lucht. Wel heel veel mensen op de been.

DSC_0001a

DSC_0003a

DSC_0011a

DSC_0013a

DSC_0017a

DSC_0026a

DSC_0028a

DSC_0033a

DSC_0046a

Veel schildpadden gezien en een enkele eekhoorn. Geen gator. We hebben met een mevrouw gepraat die haar hond uitliet en de behoeft deed vlakbij de waterkant. Ik vroeg of ze niet bang was voor gators. Maar ze zei dat er alleen kleintjes waren en dat als ze langer waren dan 6 feet dat ze werden gevangen. Tja en wat er dan mee gedaan wordt kun je wel raden. Soms haat ik het als mensen voor God spelen en die beslissingen nemen. De gators waren er eerder dan wij en wij gaan huizen bouwen in hun leefgebied. Dus niet zo Disney die oplossingen.

Na het heerlijke rondje kregen we het lumineuze idee om naar de Walmart op de 27 te gaan. Hahahaha, hele parkeerplaats vol. Het krioelde binnen van klanten en personeel. Kledingstellingen waren tegen elkaar aan gedrukt. Er stonden grote dozen met de Black Friday aanbiedingen afgedekt met plastic. Deze dozen stonden verspreid door de hele Walmart. En bij elke dozen gebied stonden 2 tot 3 personeelsleden om de dozen te bewaken. Het plastic ging er pas af om 18.00 uur. Een slechte omzet per gewerkt uur ging er direct door mij heen hahaha.

We hebben even snel een rondje gedaan en een aantal kleine moetjes gekocht en we gingen weer terug naar ons hotel. Onderweg zaten de restaurants die open waren tot de nek aan toe vol. En het was nog maar lunchtijd. Bij de Cracker Barrel stonden ze buiten al in de rij. Wij besloten om te lunchen bij Bob Evans. Heerlijk gegeten, weliswaar een aangepast menu maar het smaakte heerlijk.

Terug naar het hotel en omkleden. De pumpkin pie bij Perkins gehaald en op weg naar Lakeland.We waren uitgenodigd bij familie van Cathy en Brandy onze Seaworld vrienden. Dit zijn Misty en Trent. Misty is de dochter van Cathy en zus van Brandy. Heel erg aardig en we waren dan ook erg thankful. Met goodies uit Nederland kwamen we aan. De middag vloog voorbij en het was tijd voor de kalkoen. 1 kalkoen zat al in de oven en de andere kalkoen zou worden gefrituurd USA style.

DSC_0033 (002)

DSC_0034 (002)

Intussen werden de andere gerechten ook klaar gemaakt.

Na 45 minuten was de gefrituurde kalkoen al gaar. De vader van Trent begon met het snijden van de kalkoenen. M’n handen jeukten maar ik liet de man zijn werk maar doen hahahaha.

DSC_0035 (002)

En eindelijk konden we aan tafel. Er stond kalkoen, aardappel puree, 2 soorten stuffing(mix wat je bij de kalkoen eet), cranberrie, boontjes met spek, courgette en squash(soort pompoen), sweet potatoe cassarole(zoete aardappel met marshmellow), broodjes, 2 soorten jus dus heel veel.

DSC_0036 (002)

Na het bidden konden we beginnen met eten en iedereen was het er over eens de gefrituurde kalkoen was lekkerder, heerlijk sappig en vol smaak.

Opruimen en Amerikaans football kijken. Tafel dekken voor de desserts. Pumkin pie, apple pie, cookies, ijs.

Na de desserts hebben we nog 2 spellen gedaan. Vooral de laatste viel erg in trek. 18+ en ik was er verdomd goed in hahaha.

Laat in de avond naar huis gereden. Rond middernacht waren we thuis. Ik heb voor jullie het blog gemaakt want ik kan natuurlijk niet achterlopen. Morgen naar Seaworld want het kerst seizoen is officieel gestart. Miracles begint morgen. We zijn morgen en zaterdag ongeveer 12 uur in het park vanwege de kerstactiviteiten. We hebben er zin in.

12 opmerkingen:

  1. Hoe bijzonder zeg om een echt Amerikaans Thanksgiving diner te mogen bijwonen. Erg lief van deze mensen om jullie uit te nodigen en dit samen met hen te vieren. Petje af dat je op dit voor jullie late tijdstip er nog een blog hebt weten uit te persen! Veel plezier met het kerstgebeuren in Sea World vandaag.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk om zo thanksgiving mee te maken, het ziet er ook allemaal superlekker uit!
    Heel veel plezier in Seaworld!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel bijzonder om thanksgiving zo te mogen vieren .
    Zo gezellig iedereeen met elkaar, en al dat lekkere eten.
    Heel veel plezier vandaag in Seaworld ! ( enne bedankt voor de blog 😀😀)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat is wel een hele leuke Thanksgiving. Echt "the American way". Veel plezier vandaag.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat intzettend leuk om zo thanksgiving te vieren op de Amerikaanse wijze bij de mensen thuis!
    Wel zileig voor al die kalkoenen, maar zo is het eenmaal! .veel plezier in Seaworld met "kerst"

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heel bijzonder om Thanksgiving bij jullie Amerikaanse vrienden te vieren, gezellig!
    Ah de Christmas celebration in Seaworld begint, geniet ervan!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Bijzonder om Thanksgiving zo mee te mogen vieren. Dat staat garant voor een leuke avond. Veel plezier in Seaworld!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat leuk om thanksgiving mee te vieren met die familie, heel gaaf hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Leuk zeg, om Thanksgiving mee te maken! Je hebt het echt beleefd, terwijl ik het vaak in elk Amerikaans serie voorbij zie gaan. Veel plezier de komden dagen!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Oh wauw, wat een geweldige ervaring zeg, echt super leuk dat jullie bij de familie mochten sfeer proeven, succes met uitbuiken en echt top dat je er zo "stuffed' nog een blog hebt uit geperst!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat leuk zeg om Thanksgiving bij Amerikanen thuis mee te maken, en wat een eten haha! Leuk om er dit verslag over te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. De wandeling rond Lake Rianhard blijft iedere keer weer leuk, zo relaxed en al die vriendelijke mensen die je tegenkomt en niet te vergeten het mooi uitzicht en local wildlife.

    Leuk om Thanksgiving op deze manier onder de locals te vieren !!!

    BeantwoordenVerwijderen