donderdag 10 november 2016

Viswijffie

Ja een pakkende titel maar aan het einde van de dag waren we dat wel hahaha. We beginnen ‘s morgens. Om 5.00 uur rinkelde het wekkertje. Direct opstaan en klaarmaken voor de spannende dag. Een snel ontbijtje in de vorm van yoghurt en vers fruit en op weg naar Seaworld. Vandaag hadden we een Mammal Keeper experience. Dit betekent dat je een hele dag met de trainers meeloopt  en meehelpt. En die beginnen net als de slagers al mooi op tijd.

We zullen ons het meest achter de schermen van Seaworld begeven .

DSC_0317

En daar is het geen glitter en glamour. Dat is hard werken maar wel dankbaar werk. We beginnen bij de manatees. Deze dieren zijn nog steeds bedreigd en men probeert er alles aan te doen om er voor te zorgen dat de dieren weer uitgezet kunnen worden. Wat een prachtige mooie zachtaardige beesten zijn het. Wij mochten ze spinazie voeren en een flesvoeding van een jonge baby manatee bijwonen.

DSC_0335a

DSC_0359a

DSC_0361a

Een rondje over het terrein bracht ons bij het rescue gedeelte van Seaworld.

DSC_0372a

DSC_0378a

Na het gedeelte achter liepen we het park in en gingen naar de nursery waar we mochten helpen met trainen en voeren van de dolfijnen. Zo leuk om te doen.

DSC_0403a

DSC_0413a

We hebben verder nog gekeken bij de echte baby manatees die gered zijn uit de natuur . Deze baby's zijn hun moeder kwijtgeraakt en weten niet hoe ze in het warmere water moeten komen.

DSC_0382a

DSC_0384a

Door naar Wild Arctic waar we kennis mochten maken met 2 walrussen namelijk Kaboodle en Garfield. Wat een kolossale beesten.

DSC_0423a

Verder hebben we nog geholpen met de harbour seals en beluga’s. Wat prachtig en zo dichtbij.

DSC_0436a

DSC_0447a

DSC_0471a

Na Wild Arctic was het lunchtijd. We kregen vouchers en deze konden we besteden voor een maaltijd.

Na de lunch bij Voyagers  vervolgden we onze tour en gingen naar de zeeleeuwen. Wauw een hoogtepunt. We mochten helpen met voeren. Supermooi.

DSC_0474a

DSC_0480a

DSC_0482a

DSC_0487a

Bijna anderhalve emmer ieder. En al die jaloerse blikken hihi. Zelf vis kopen als je wilt voeren.

We gingen weer achter de schermen en gingen op bezoek bij Otis. Wat een leuk beest ook weer. Hier gingen we weet helpen voeren en helpen met trainen.

DSC_0504a

DSC_0511a

En toen was de tour voorbij. We hebben afscheid genomen van onze tourguide en liepen direct naar de Starbucks voor een lekkere koffie. Het wachten was op One Ocean. En ja hoor we hebben zelfs wat zwart/wit.

DSC_0559a

DSC_0555

En boy boy oh bou wat hadden we een geluk. Tilly kwam ook nog ff kijken.

DSC_0589a

DSC_0593a

Na de show gingen we naar de uitgang en reden terug naar Disney. We hadden een etentje in het Polynesian resort. Het smaakte weer heerlijk.

Morgen een Disney dag en wat gaan we doen? Wellicht iets.

12 opmerkingen:

  1. Wauw, wat is dit een dag met een gouden randje, wat zal je hebben genoten, nou ja, natuurlijk heb je dat, het straalt gewoon van de foto's af!
    Ik zie al helemaal voor me dat je na de tour bij een show zit en iedereen zich toch afvraagt waar die lucht vandaan komt ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een gave dag! Zo bijzonder om zo mee te mogen lopen achter de schermen. De vislucht moet je dan maar voor lief nemen. Geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een gave dag!!!!!!! Daar zit geen gouden randje omheen maar is totaal van goud. Wat hebben jullie het leuk gehad. Je ziet het op iedere foto terug. Dit neemt niemand je meer af. Deze herinnering zijn The Best!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jeetje Heleen een dag om in te lijsten, wat een gave dag!
    Dat is toch wel echt heel veel upclose genieten met hoofdletters !!
    WOW

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wow wow wow wow wow !!!! Wat een superdag !!!
    Wat moet dit een geweldige ervaring zijn geweest !
    Prachtig !

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dit is wel een hele bijzondere dag zeg! Zo dicht bij al die prachtige dieren en voeren en verhalen erover horen, ja heel speciaal! Echt een supervdag ! Onvergetelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Een onvergetelijke dag, zo close met de dieren en zo bijzonder om achter de schermen mee te kijken!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat moeten jullie genoten hebben....deze dag is jullie op het lijf geschreven. Gaaf hoor!! Zal wel pijn aan je kaken doen zo'n hele dag stralen hahahaha.
    Have Fun!!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oeps, het wekkertje ging wel errug vroeg. Maar dat was het zo te zien en te lezen helemaal waard, wat een geweldige dag zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat gaaf is deze dag geweest zeg!! Julloe genieten met recht!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wow, wat super zeg, lijkt me geweldig om zo achter de schermen mee te mogen lopen. Ga het even onthouden voor als ik weer een keer naar Seaworld ga. Geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wow, je moet er vroeg voor op, maar dan heb je ook wel een super geslaagde dag.
    Mochten jullie het restaurant wel binnen met die vislucht 😜

    BeantwoordenVerwijderen