vrijdag 11 november 2016

Mierenhoop

Na een heerlijke nachtrust werden we wakker met de zon die door de gordijnen heen piekte. Snel aankleden want op de Savanne was het al een drukte van belang. Dat is pas heerlijk ontbijten. We moesten de koelkast leegeten maar die was gelukkig praktisch leeg. Wat yoghurt en wat fruit en we konden er weer tegen.

Dit is toch lekker ontbijten?

DSC_0436a

DSC_0446A

DSC_0452a

DSC_0462a

DSC_0487a

DSC_0455a

DSC_0497a

Na het ontbijt reden we naar Animal Kingdom maar jeminee wat een file voor het parkeren. Het duurde eeuwen voordat we eindelijk binnen waren. Het heeft bijna een uur geduurd. Rijen voor de tassen controle en rijen voor de entree palen. We hadden op de app allang gezien dat de wachtrijen mega waren dus besloten we alleen wat trails te lopen en wat rond te kijken in het park.

DSC_0501a

DSC_0502a

DSC_0505a

We begonnen  bij Gorilla Falls Exploration trail. Oderweg prachtige vogels en gorilla’s gezien. OOh oh die babies en 1 van de dames die boven in een boom klom. Wat een prachtig gebied is het toch in Animal Kingdom voor de gorilla’s.

DSC_0530a

DSC_0538a

DSC_0565a

DSC_0555a

DSC_0575a

DSC_0576a

DSC_0590A

Via de winkeltjes liepen we door naar de Maharadja  Jungle Track. Home of the tiger.  Maar eerst hebben we nog een vogelshow bezocht. Flights of wonder.

DSC_0626A

En nu op naar de tijgers. Door de warmte lagen ze verstopt in de schaduw. Maar we weten het zijn wilde dieren en die kun je niet trainen waar ze moeten liggen voor de bezoekers en zo hoort het ook.

DSC_0631A

Na de lunch verlieten we met gierende banden die drukke mierennest. Op naar Epcot. Hier hadden we een Fastpass voor de nieuwe ride van Frozen. Op de app was de wachttijd voor de attractie al 80 minuten. Wauw. Zou het daar ook druk zijn?

Tering toen we aan kwamen rijden. In de file voor het parkeren. Ze waren bezig om de laatste parkeerplaats te vullen. Het is dat we een fastpass hadden en het is omdat we erg nieuwsgierig waren naar de ride want anders linea recta terug . Na een uur hier ook binnen en schuifelend naar de Frozen. We waren iets te vroeg dus heb ik de omgeving ff verkend. Food and wine festival is nog bezig en er stonden lange rijen voor de kraampjes. Sommigen moesten wel 45 minuten wachten voor een lullig klein bakje eten. Had ik nooit gedaan. Maar waarschijnlijk was het zo druk omdat dit het laatste weekend is van Food and wine festival.

DSC_0661A

DSC_0666A

DSC_0676A

DSC_0679A

DSC_0678A

Het was tijd voor Frozen en de wachttijd was inmiddels al opgelopen tot 105 minuten. Wij hadden een fastpass en moesten ongeveer een kwartier wachten. Kan heel kort zijn over de ride. Leuk maar dat was het dan ook wel. Ik vond het een beetje afgeraffeld als verhaal. En de muziekstukken zaten ook doorelkaar. Hoe lang duurde de rit? Anderhalve minuut? En daar wacht je 105 minuten voor? No way. Die tijd hebben we gehad.

We verlieten Epcot via de winkel snel en zochten Disney Springs op. Er moest nog geshopt worden want we hadden ieder $100, 00 van Disney gekregen. Eerst een Starbucks en toen shoppen. We zijn eigenlijk snel geslaagd. Het scheelt dat we voorwerk doen. Ben een trui van Stitch rijker en ook onze kerstboom zal er netjes bijstaan dit jaar.

We liepen terug naar de garage. Complimenten hoe Disney dit geregeld heeft met het aangeven van hoeveel plaatsen er nog vrij en waar. Kijk maar naar de groene lampjes boven de parkeerplaatsen. Die plek is nog vrij.

Voor onze diner afspraak reden we naar Disney’s Yacht and Beach club. We hadden een etentje in restaurant Cape May. Bufffet met heel veel vis, beetje vlees, lekkere salades en desserts.

Er lagen ook krabpoten die je nog moet kraken en het vlees eruit moet eten. Er zaten Chinezen die alleen maar die krab poten aten. En ze aten alsof hun leven er van hing. Discovery Channel kan nog wel even door gaan met  The Deadliest Catch. Krab na krab werd er verslonden en dit was nog maar 1 tafel. Ook dit buffet was reteduur en wij vonden het al met al redelijk. Dit had voornamelijk te maken met de keuzes van het eten.

Na het eten terug naar het hotel waar we onze snack producten nog konden inwisselen. Hier hebben we lekkere souvenirs voor thuis meegenomen. Bij de kassa bleek dat we ook nog 4 Quick service punten hadden en we konden die inwisselen tegen snacks. 3 sacks voor 1 quick service punt. Dus konden we nog 12 dingen uitkiezen. Wat zullen ze thuis straks weer smullen.

Terug op de kamer, lekker chillen, blog schrijven en koffer inpakken want morgenmiddag gaan we Disney verlaten. Eerst nog een ontbijt met Donald en een safari in Animal Kingdom maar dan vertrekken we richting Fort Lauderdale en Miami voor een paar dagen.

11 opmerkingen:

  1. Gekkenhuis zo druk! Maar jullie hebben heerlijk genoten van alles. Veel plezier in Fort Lauderdale

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toch de drukte een beetje kunnen vermijden zo. Wat een schitterende foto's en een heerlijke dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jullie hebben er hoe dan ook wel.alles uitgehaald zeg! Twee parken, Disney Springs, en ook nog de boardwalk. Dat is niet mis. En kullie hadden ook een goede gesloten. Disney diningplan en nog 100 dollar, dat is echt top!
    Geniet lekker door aan de kust.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jullie hebben er hoe dan ook wel.alles uitgehaald zeg! Twee parken, Disney Springs, en ook nog de boardwalk. Dat is niet mis. En kullie hadden ook een goede gesloten. Disney diningplan en nog 100 dollar, dat is echt top!
    Geniet lekker door aan de kust.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een drukte zeg......heel veel plezier aan de kust!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Jeetje wat druk, moeten die mensen niet werken ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ondanks de drukte hebben jullie toch weer lekker genoten!
    Heel veel plezier richting Miami!!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Pff wat een drukte, bizar! Veel plezier aan de kust!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Echt genieten als je zo kan ontbijten !
    Groot gelijk om lekker rond te lopen in AK ....wat schattig die baby's 😍😍
    Voor straks een goede reis en heel veel plezier !

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Pfff wat een drukte in die parken, echt zo niks voor mij. Maar jullie hebben genoten zo te lezen. Goede reis richting Ft Lauderdale en veel plezier daar!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Jammer die drukte, maar toch een leuke dag! Leuk zo shoppen en die kerstboom wordt vast heel mooi! Goede reis naar FL!

    BeantwoordenVerwijderen